Kenmerken

De vloerverwarming van Hatech Bassa kenmerkt zich door enkele zeer specifieke punten.  Hier lichten we de meest in het oog springende toe.

  • Geringe inbouwhoogte
  • Uitermate geschikt voor houten vloeren
  • Hoog rendement / Warmtepomp
  • Geluiddempend
  • Geringe verbouwkosten
  • Snelle warmte/ koude afgifte
  • lage kostprijs per m²

Geringe inbouwhoogte: Door gebruik te maken van een kanalen plaat is het mogelijk gemaakt om een ‘zeer’ groot doorstoom oppervlak te creëren. Hierdoor is het mogelijk om met een kleine inbouwhoogte te werken en toch voldoende warmte / koude afgifte te genereren. De minimale inbouwhoogte bedraagt maar 7 mm. Waarbij concurrenten beginnen met een inbouwhoogte van 15mm. En  vaak niet als hoofdverwarming kunnen dienen.

Waarom wij lager kunnen?  Door ons unieke kanaal ontwerp

Zeer geschikt voor houten vloeren.

De vloerverwarmingselementen van Hatech Bassa zijn uitermate geschikt voor het gebruik op houten vloeren. Dit komt doordat het element op de  vloer wordt geplaatst. En doordat er met een geringe inbouwhoogte gewerkt kan worden, hoeft in de meesten gevallen niets aan de rest van de ruimte verbouwd te worden. Denk hierbij aan frezen of het aanpassen van drempels en deuren.

Hoog rendement / warmtepomp

Het rendement van een verwarming kan eenvoudig gesplitst worden in verschillende factoren. Deze factoren beïnvloeden het rendement.

Debiet

Debiet is een grootheid welke de hoeveelheid doorstroming weergeeft van een medium per tijdseenheid. Dus hoe meer liters warm water er per minuut er door het systeem kunnen hoe meer warmte er afgegeven kan worden, en hoe hoger het rendement van de verwarming.

Oppervlak

Het oppervlak bepaalt mede hoe veel warmte een materiaal kan afgeven. Hoe groter het oppervlak, hoe beter deze zijn temperatuur verschil kan afgeven.

Warmtepomp

Doordat onze elementen met een groot debiet kunnen omgaan. Kan de Warmtepomp of  ketel op zijn beste punten gebruikt worden. Namelijk liters leveren. Doordat de warmtepomp liters kwijt kan aan onze vloerverwarming, hoeft deze een minder hoge temperatuur te leveren. Waardoor een lage temperatuur warmtepomp gekozen kan worden welk een hoog rendement behaald, en dus minder energie verbruikt.

Geluiddempend

Het vloerverwarmingselement kan gezien worden als een extra ondervloer. Wat geluid zal dempen. Dit doet het ook als de er geen water door het systeem stroomt.